Wat kan je ontdekken in het Joblabo Voeding?

In het Joblabo Voeding kom je te weten wat er te beleven valt op de arbeidsmarkt in eigen regio. Hier ontdek je waar je schoolse vaardigheden of eigen competenties van toepassing kunnen zijn. Hier krijg je kriebels voor een toekomst in de voedingsindustrie, want zoals minister Crevits het beschrijft in haar beleidsnota moeten we de brug tussen arbeidsmarkt en onderwijs versterken.

Ons doe- en belevingscentrum biedt jou spelenderwijs leerkansen aan de hand van simulaties van werksituaties. Met onze Talent4Food tabletgame baan je jou een weg door de waaier aan activiteiten in het Joblabo. Al doende scoor je punten voor jouw competentierapport. Dit rapport geeft je een idee van eigen kwaliteiten en nog verder te ontwikkelen vaardigheden.

Tijdens het spel ervaar je het belang van technische beroepen en technische vaardigheden in onze huidige samenleving. Het wordt ook duidelijk dat er voor elk wat wils is in de voedingsindustrie en dat zowel mannen als vrouwen er hun gading kunnen vinden in éénzelfde of uiteenlopende functies.