Nieuws

Meer dan 1000 leerlingen lager en secundair onderwijs zakten op donderdag 20/02 en vrijdag 21/02 af naar Technoboost Tielt. Het techniekevent is een uniek treffen tussen onderwijs en West-Vlaamse industrie dat drie maal per schooljaar doorgaat, verspreid over de provincie. Eerder dit schooljaar kwam Waregem aan bod, later dit schooljaar volgt Ieper. 

Deelnemende klasgroepen doorliepen in Tielt een boeiende mix van 5 workshops. Op die manier ontdekten ze verschillende werkgevers en/of opleidingsinstanties uit verschillende sectoren en kregen ze een idee van wat onze bedrijven allemaal in petto hebben. Een kans om voeling te krijgen met de sectoren en na te denken over hun toekomst! 

Dat het event gesmaakt werd door de deelnemers werd meer dan duidelijk op zaterdag 22/02. Die dag stond de beurs open voor het grote publiek. Naast veel nieuwe gezichten kwamen heel wat deelnemers van het Tieltse scholenprogramma terug met ouders, evenals deelnemers van een eerdere editie in Waregem. ‘De kinderen waren laaiend enthousiast, willen nog meer workshops doen, willen zaken tonen aan broer of zus,…’ Het event draaide op volle toeren van opening tot slot! Tevreden bezoekers en standhouders doen ons alvast uitkijken naar de volgende editie!

Op 7 mei strijkt Technoboost neer in Ieper voor de laatste editie van dit schooljaar.

  • Deelnemen als bedrijf? Schrijf je dan zo snel mogelijk in! Klik hier.
  • Deelnemen met de klas? Registratie mogelijk vanaf 9 maart! Klik hier.

Wil je de sfeer opsnuiven van Technoboost Tielt? Bekijk de beelden en video’s op de Facebookpagina van Technoboost of lees op HLN.

Een algemene impressie van het event zie je hieronder in de aftermovie van de editie eerder dit schooljaar in Waregem.