Nieuws

Om onze vrijwilligers te bedanken en hen als experts in de voedingsindustrie up-to-date te houden, gingen we eind augustus 2018 met het team op bedrijfsbezoek bij Ardo, wereldspeler op het vlak van vriesverse groenten, fruit en kruiden.

We werden hartelijk verwelkomd door Philip en Kristien, medewerkers van het bedrijf en gidsen voor de dag. Zij schetsten de geschiedenis van het bedrijf, de wereldwijde inplanting en verbaasden ons met aantallen zowel qua productie, opslagcapaciteit, omzet als aantal medewerkers.

Na een boeiende introductie werden we in de obligate outfit - haarnetje en witte jas - door de bedrijfssite geleid. We zagen hoe de met aarde besmeurde wortelen langs de ene kant van de fabriekshal binnenkwamen en in een feloranje jasje aan de andere kant weer buiten gingen. Hoe de courgettes in massa gewassen en versneden werden en hoe de groentjes in een vriestunnel vanuit de kern gekoeld werden om daarna verder te reizen naar de verpakkingsafdeling. We zagen de pallet machinaal gevuld worden met dozen en opgenomen worden in het volautomatisch diepvriesmagazijn. Hoewel het achteraf gezien misschien niet slecht was geweest om het diepvriesmagazijn vanuit de controlekamer te bekijken, volgden we de gids naar binnen. Klappertandend bij -22°C hielden we het op een blitzbezoek aan dit onderdeel van de site. Een indrukwekkend proces van begin tot einde!

Om het verhaal mee te nemen naar het Joblabo werden heel wat interessante vragen gesteld door onze vrijwilligers. Zij delen hun opgedane kennis graag met jou bij een volgende workshop!