Nieuws

Circonopoly is een digitaal game dat jongeren onderdompelt in de wereld van circulaire economie. Als leerkracht kan je gratis gebruik maken van het online platform. Via dat platform maak je jouw eigen spelsessies aan én vind je al het nodige om het te integreren in je lessen: een handleiding, lessuggestie, doelenstellingen, spelverloop,... Wie zich goed voorbereid kan dus meteen aan de slag!

Nóg leuker is vertrekken vanuit een eigen spelervaring! Daarom organiseren we op donderdagavond 5 mei een spelsessie exclusief voor leerkrachten. Deze opleiding gaat live door in het Huis van de Voeding in Roeselare vanaf 19u tot 21u.

Het spel kan binnen verschillende vakken toegepast worden omdat het verschillende thema's aanraakt: grondstoffenschaarste, energieverbruik, businessmodellen, productontwerp, maatschappij, ... het kan verrijkend zijn voor een divers aanbod vakken/onderwerpen.

>> Inschrijven? << Stuur een mailtje naar info@growtalent.be.
Tip: Neem gerust je collega's mee!

Een samenwerking van

Het spelconcept werd bedacht door Switchrs, een innovatiebureau dat bedrijven helpt met de transitie naar circulair ondernemen. Cartamundi Digital nam de digitale ontwikkeling voor zijn rekening. Circonopoly werd ontwikkeld in kader van het project ‘The Next Generation is Circular’ samen met projectpartners Cobot en PlastIQ en kreeg steun van Vlaanderen Circulair.