Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas terug een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van jouw leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Doelstellingen

Leerdoelen afvinken

Met de escape game Food Factory boek je maximale leerwinst in minimale tijd. Met dit STEM-spel toets je leerdoelen af over verschillende leerdomeinen heen. De focus ligt op techniek, computationeel denken en wetenschap. Daarnaast is samenwerken de sleutel tot succes. 

 

Beroepsoriëntering en studiekeuze

Je leerlingen overwinnen tijdens de game uitdagingen door hun competenties en interesses optimaal in te zetten. Als leerkracht observeer je de spelsessie. Een goede observatie is een must om de nabespreking in de klas in goede banen te leiden. Daarin leg je samen met de leerlingen de link tussen de verschillende spelonderdelen en de beroepsprofielen en koppelen ze hun spelervaringen aan werkcompetenties. Je krijgt hiervoor een handige leidraad.  Deze nabespreking helpt de jongeren voeling krijgen met beroepen of studies die in de lijn liggen van hun talenten. 

MOBIEL

Grote troef is dat de game mobiel is, zodat we verschillende regio's kunnen aandoen. Op de locatiekalender vind je de meest recente uitvalsbasissen. 

 1. Op de hoogte blijven van updates in de locatiekalender? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op facebook.
 2. Liever aan huis bediend? Op vraag stellen we de escape game Food Factory op in jouw school! 
  Voorwaarden daarbij zijn een minimum van 7 spelsessies en het aanbieden van een geschikte ruimte voor de totale duurtijd van ons 'verblijf'. Neem telefonisch contact op om hierover af te stemmen: 0485 05 66 79.

Educatief maatwerk

Vanuit de input van leerkrachten, de pedagogische begeleidingsdienst, projectpartners en de voedingssector zelf ontwikkelde een professionele spelbouwer voor ons de escape game Food Factory. Daarbij werd steeds de doelgroep voor ogen gehouden.
De reacties van jongeren en leerkrachten zijn telkens opnieuw bijzonder enthousiast!

ZELF BELEVEN MET JE COLLEGA'S?

Op vraag van leerkrachten bieden we de escape game 'Food Factory' ook aan als workshop op pedagogische werkdagen, opleiding en/of teambuimdingsactiviteit voor leerkrachten secundair. Ervaring leert dat ook volwassenen heel veel opsteken van dit spel en het goed is voor de vibes in het korps. Het spel triggert deelnemers om elkaar op een andere manier te leren kennen wat een positief effect heeft op de groepssfeer. Bovendien is het een goede voorbereiding op de klasuitstap.

Dergelijke vragen zijn heel uiteenlopend en beantwoorden we graag op maat. We gaan daarbij op zoek naar de best passende oplossing en bieden dit kosteloos aan indien het doorgaat op onze vaste thuisbasis in Roeselare en er een klasbezoek uit volgt. Voor elke vraag kunt u steeds vrijblijvend informeren op 0485 05 66 79.

team2

Om grotere leerkrachtenteams een inhoudelijk programma te bieden, kan er gecombineerd worden met een begeleide spelsessie 'Circonopoly'.
Meer over dit game op: www.circonopoly.be

Praktisch

 • Spelduur: 100min, inclusief missievideo en eerste uitwisseling spelervaringen.
 • Doelgroep: 3de graad secundair (ASO/TSO | Doorstroom & dubbele finaliteit)
 • Aantal: 6 à 20 leerlingen 
  Telt je groep meer dan 20 leerlingen, boek dan 2 spelsessies. Enkel zo kunnen we de spelkwaliteit garanderen.
 • Begeleiding: leerkracht observeert de leerlingen tijdens het spelen, noodzakelijk voor de nabespreking
 • Speloppervlak: 200m² exploratieruimte  
 • Kostprijs: vanaf €80/spelsessie (20 deelnemers) > Bekijk de tabel

> Boek nu deze spectaculaire leerervaring