Waarom een Joblabo Voeding in Roeselare?

Het Joblabo Voeding zet de Vlaamse voedingsindustrie letterlijk en figuurlijk in de vitrine. En dat is nodig! Want de voedingssector wordt terecht één van de motoren van de Vlaamse economie genoemd. Een motor met een kloppend hart in de regio Roeselare, waar het gonst van de bedrijvigheid. Zo vind je, alleen al in een straal van 1 kilometer rond het Joblabo Voeding, kanjers als Soubry (pasta), Poco Loco (chips en taco’s), Maselis (veevoeders) en Brouwerij Rodenbach (bier).

Naast de grote internationale spelers, huisvest de regio ook heel wat kleinere KMO’s en familiebedrijven, allen actief in een uiteenlopende waaier van subsectoren. Maar, groot of klein, heel wat van deze bedrijven hebben minstens één grote zorg : het vinden van de juiste mensen. Want de regio Roeselare – en West-Vlaanderen bij uitbreiding – staat hoog bovenaan het Belgische lijstje van regio’s met lage werkloosheidscijfers. En ook al investeert de voedingssector heel sterk in automatisering en digitalisering, hij blijft voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s.

Omdat de voedingsindustrie zo belangrijk is voor de economische groei en welvaartscreatie in onze provincie, willen we haar helpen in haar zoektocht naar nieuwe collega’s. En daarom zetten we haar, letterlijk en figuurlijk, in de vitrine.