Met de escape game Food Factory beleeft jouw klas terug een échte leerervaring. Deze spectaculaire STEM-escape game is op maat van jouw leerlingen 3de graad secundair. Ze bouwen hun teamgeest uit terwijl ze heel wat leerdoelen aftoetsen en zicht krijgen op beroeps- en studiekeuzes. Overwinnen ze met de talenten van hun team alle speluitdagingen?

Doelstellingen

Leerdoelen afvinken

Met de escape game Food Factory boek je maximale leerwinst in minimale tijd. Met dit STEM-spel toets je leerdoelen af over verschillende leerdomeinen heen. De focus ligt op techniek, computationeel denken en wetenschap. Daarnaast is samenwerken de sleutel tot succes. 

 

Beroepsoriëntering en studiekeuze

Je leerlingen overwinnen tijdens de game uitdagingen door hun competenties en interesses optimaal in te zetten. Als leerkracht observeer je de spelsessie. Een goede observatie is een must om de nabespreking in de klas in goede banen te leiden. Daarin leg je samen met de leerlingen de link tussen de verschillende spelonderdelen en de beroepsprofielen en koppelen ze hun spelervaringen aan werkcompetenties. Je krijgt hiervoor een handige leidraad.  Deze nabespreking helpt de jongeren voeling krijgen met beroepen of studies die in de lijn liggen van hun talenten. 

Educatief maatwerk

Vanuit de input van leerkrachten, de pedagogische begeleidingsdienst, projectpartners en de voedingssector zelf ontwikkelde een professionele spelbouwer voor ons de escape game Food Factory. Daarbij werd steeds de doelgroep voor ogen gehouden.
De reacties van jongeren en leerkrachten zijn telkens opnieuw bijzonder enthousiast!

Praktisch

  • Spelduur: 100min, inclusief missievideo en eerste uitwisseling spelervaringen.
  • Doelgroep: 3de graad secundair (ASO/TSO | Doorstroom & dubbele finaliteit)
  • Aantal: 6 à 20 leerlingen 
    Telt je groep meer dan 20 leerlingen, boek dan 2 spelsessies. Enkel zo kunnen we de spelkwaliteit garanderen.
  • Begeleiding: leerkracht observeert de leerlingen tijdens het spelen, noodzakelijk voor de nabespreking
  • Speloppervlak: 200m² exploratieruimte  
  • Kostprijs: vanaf €80/spelsessie (max.20 deelnemers) 

> Boek nu deze spectaculaire leerervaring

 

 

Ontdek hier de missievideo!