Deze workshop kan je uitsluitend boeken in combinatie met het Talent4Food Game. Voor dit gameconcept bouwen we dit schooljaar een nieuw format uit. Hierdoor bevriezen we onze reguliere werking. We verwelkomen je graag vanaf september 2022.

De winkelrekken barsten uit hun voegen van al het lekkers. Blitse verpakkingen en heel veel beloftes trekken de aandacht. Maar wat gaat daar allemaal aan vooraf? Hoe zit het echt met de voedingswaarde van producten en hoe oordeel je over smaak? 

In onze workshop ‘Op je gezondheid’ verdiepen we ons in de voedingstechnologie en nemen we de proef op de som, letterlijk door te proeven, figuurlijk via onderzoek:

  • Wist je dat zoete drankjes niet alleen zoet, maar ook best zuur kunnen zijn? Hoe zoet is zoet en hoe zuur is zuur? Speelt het een rol voor je gezondheid?
  • Wist je dat een triangeltest helemaal niks muzikaals in zich heeft? Maar je best wel een fijnproever bent om de test goed uit te voeren?

Deze workshop kadert helemaal binnen de STEM-didactiek. Vanuit een onderzoeksvraag ontdekken de leerlingen in kleine onderzoeksteams wat productontwikkeling inhoudt. Ze schatten resultaten in, voeren onderzoek uit, noteren hun vaststellingen, vergelijken met hun inschatting en trekken in overleg besluiten.

Geschikt voor jouw leerlingen? We stemmen steeds af op de doelgroep! De workshop is dus geschikt voor elk van onze bezoekers: 3de graad lager, 1ste en 2de graad secundair (ASO,TSO,BSO).

Kostprijs / duurtijd

  • Duurtijd educatieve workshop: 1u30
  • Kostprijs educatieve workshop: €50/groep
  • Deze workshop kan met maximaal 25 leerlingen tegelijk worden gespeeld. Is je groep groter? Combineer met de Talent4Food Game.
  • We rekenen op 2 begeleiders per groep die actief participeren en instaan voor de orde.
  • Gratis met De Lijn? Dat kan via dynamoOPWEG. Lees er meer over onder het menu 'praktisch'.